Portal SSP Tahun 2024

Dalam rangka menyambut ulang tahun ke-55, Sekolah Kebangsaan Sri Petaling dengan bangganya mengumumkan pelancaran portal baru sekolah ini yang bertujuan untuk meningkatkan komunikasi dan interaksi antara guru, pelajar, dan ibu bapa.

Portal baru ini, yang dilancarkan tepat pada hari jadi sekolah pada 6 Januari, dirancang untuk menjadi pusat semua keperluan sekolah termasuk pengurusan maklumat pelajar, pengumuman penting, dan akses kepada sumber pembelajaran digital. Portal ini juga menyediakan ruang khusus bagi pelajar dan ibu bapa untuk melihat kemajuan akademik serta menyertai libat urus dalam kegiatan sekolah.

Menurut Pengetua, Puan Hajah Shamsinar, “Pelancaran portal ini adalah sebahagian dari usaha berterusan kami untuk mengintegrasi teknologi dalam pendidikan dan memudahkan akses kepada maklumat penting sekolah. Kami yakin ini akan memperkukuhkan lagi hubungan antara sekolah dengan komuniti serta memberikan impak yang positif terhadap pengalaman pembelajaran murid-murid kami.”

Portal ini juga menandai langkah besar dalam memperkenalkan pendekatan pembelajaran hibrid di sekolah, memanfaatkan teknologi untuk memastikan bahwa pembelajaran tidak terganggu, walaupun dalam keadaan pandemik atau lain-lain keadaan darurat.

Untuk meraikan pelancaran ini, sekolah akan mengadakan sesi soal jawab diatas talian untuk memastikan semua pengguna merasa selesa dan dapat memanfaatkan portal ini secara maksimum.